lauantai 5. huhtikuuta 2014

Skotlannista tärähtää ja lujaa - Brewdog Tokyo*



Skotlantiin vuonna 2007 perustetun Brewdog panimon nousu on ollut päätä huimaavaa. Pienpanimo nousun pioneerilla ei ideat lopu kesken. Progressiivinen ajattelu tuottaa mitä överimpiä oluita. Runsan humalan käyttö on ehkä itselleni se juttu näissä oluissa eikä brändäystä voi moittia. Päinvastoin. Harvoin on tarjolla näin haluttavan näköistä tuotepalettia. Brewdog panimo on ollut olutharrastukseni alusta lähtien se alkuunpaneva tekijä. Odotukset ovat aina korkealla kun uutta Brewdogia maistamaan pääsee. Blogin ensimmäinen Brewdoggi onkin sieltä tyrmäävän pään alusta. Toisen kerran itsellä maistossa oleva Tokyo* joka seuraa aiemmin 12 % Tokyo version jalanjäljillä. Oluessa on käytetty mm. jasmiinia ja karpaloita. Rapsakka kuivahumalointi ja kypsennys paahdettujen tammilastujen kanssa luovat kyseisestä Imperial Stoutista sangen järjettömän kokemuksen. Pitäisi ostaa toinen pullo kaappien kätköihin ikääntymään ja katsoa miten aika vaikuttaa maun nyansseihin. Parasta ennen päiväys pullossa onkin vasta vuonna 2023.

Panimo: Brewdog

Maa: Skotlanti

Tyyli: Imperial Stout

Alkoholi: 18,2 %

Ulkonäkö: Sysimusta olut hienoisella tumman beigellä olemattomalla vaahdolla.

Tuoksu: Kahvia, lakritsaa, paahdettua tervaa ja viskitynnyriä. Nahkainen. Alkoholi tuntuu nenään.

Maku: Suutuntuma makean öljyinen ja viskositeetti on korkea. Tuhti tai siis kreisituhti. Portviinimäinen. Rusinoita. Mämmiä. Hedelmäkakkua. Alkoholi pysyy näppärästi taustalla.

Vapaa sana: yyber extriimi olut. Vahvin olut jota olen kotiin kantanut. Hurja kokemus kaiken kaikkiaan. Nyanssit tulevat hyvin esiin kun stoutti lämpenee. Vaikka onkin hieno ja hyvä olut niin kerran vuodessa tätä tulee maistettua. Hintaa ruotsin monopolissa n. 12€.

Pointsit: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti