lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä vol. 3 - Nynäshamns Pumpviken Påsköl 2014


Panimon juuret sijoittuvat 1900-luvun alkuun jolloin se tunnettiin nimellä H. Andérs Bryggeri. Nimi muutettiin pian kuiten nykymuotoonsa. Vuonna 1929 oluen kulutus oli pientä, jopa niin pientä että panimo pani olutta vain kerran vuodessa todistaakseen että laitteisto pelaa.

Nykymuotoiseksi panimo alkoi muodostua kun ryhmä kaveruksia menivät kotioluenteko kurssille vuonna 1994. Kipinä on kantanut hedelmää. Ensimmäinen kaupallinen olut Bedarö Bitter lanseerattiin vuonna 1997. Nykyisin laitteisto on jo osaksi automatisoitua, esim pullotuslinja.

Ja yleisön pyynnöstä alan arvion loppuun laittamaan myös mistä olut on hankittu. Rajan pinnassa kun asuu niin aika paljon tulee vierailtua monarkistien monopolissa.


Panimo: Nynäshamns ångsbryggeri

Maa: Ruotsi

Tyyli: Mild Ale

Alkoholi: 5,8 %

Ulkonäkö: Tumman meripihkanruskea kirkas olut. Keskinkertainen beige vaahto joka jättää tiukan pitsin.

Tuoksu: Makeaa imellyslimppua. Lievästi paahdettua mallasta. Toffeeta.

Maku: Kohtuullinen hiilihappo ja kevyehkö runko. Hieman makeaa mallasta. Häivähdys toffeeta. Lievää pähkinäisyyttä. Humalan pieni katkeruus hiipii yllättävän myöhään.

Vapaa sana: Ei mielestäni mikään nautiskelu varten tehty olut. Pääsiäisruoan kanssa varmasti toimii. Se jääköön kuitenkin kokematta. Eli en osta toista kertaa.

Pointsit: 25/50

Mistä hankittu: Systembolaget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti