torstai 3. huhtikuuta 2014

Babylonian kuninkaan jäljillä - Omnipollo Nebuchadnezzar






Babylonian kuninkaan Nebukadnessarin mukaan nimetty DIPA aka Imperial India Pale Ale sattui silmiini Systembolagetin vierailulla. Tuote oli kyseisessä myymälässä sen verran uusi ettei sitä oltu vielä edes keretty hyllyttää. Näppärästi nappasin pullon koriini ja pienet neuvottelut kassalla, rahat kouraan ja uutuus kotiin. Maistamisen jälkeen aloin etsiä enemmän tietoa kyseisestä oluesta ja Omnipollo panimosta. Tukholmalaisten Henok Fentien ja Karl Grandinin vuonna 2011 perustama panimo on kerennyt jo mainetta niittää roppakaupalla. Itse tutustun panimoon vasta nyt 2014. Kyseinen DIPA on pantu kuitenkin Belgiassa De Proeufbrouwerij panimon tiloissa. En ollut mielipiteeni kanssa ainakaan yksin mitä katselee nyt olutvertailu sivustoja. Kyseessä on ehkä Nebukadnessar II:n rakennuttamiin maailman seitsemään ihmeeseen kuuluviin Babylonin riippuviin puutarhoihin verrattavissa oleva jumalainen olutnautinto.




Panimo: Omnipollo

Maa: Ruotsi

Tyyli: Douple India Pale Ale

Alkoholi: 8,5 %

Ulkonäkö: Auringonlaskun oranssi. Isokuplainen kuohkea vaahto jättää reilusti pitsiä.

Tuoksu: Trooppista hedelmää. Päälimmäisenä papaijaa ja ananasta. Appelsiiniä. Hipaus verigreippiä. Raikas.

Maku: Humalapommi kuivattaa ikenet eikä ihme IBU lukema on tasan 100. Pihkaa reilusti greipin kera. Jälkimaussa maistuu jo mallas. Katkera, mutta silti niin pehmeä. Tasapainoinen.

Vapaa sana: Uusi suosikki on löytynyt. En muista näin loistavaa Douple India Pale Alea koskaan maistaneeni. Pullon hankin Ruotsin pitkäripaisesta. Hintaa herkulla 29,90 kruunua eli noin 3,5 €. Mikähän mahtaisi olla arvo suomen monopolin puolella? Todellinen nautiskelijan olut.

Pointsit: 45/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti