keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

California Dreamin´- Anderson Valley Heelch O´Hops Double India Pale Ale






Anderson Valleyn panimo ei ole ollut minulle entuudestaan tuttu. Ystäväni suosituksesta tilasin satsin Heelch O´Hops Double IPA:a. Tarkoitus oli tilata Hop Ottin´ IPA:a mutta muisti teki tepposet ja tilattiin ensimmäinen Anderson Valleyn tuote joka monitorille ilmestyi. Hyvä näin. Itse olen erittäin tyytyväinen valintaan vaikka en toista sorttia ole maistanutkaan. Sekin lisätään vielä tilauslistaan. Näppärä olut jenkkiläisittäin kauniissa ja värikkäässä paketissa.

Anderson Valley:ssa olut pannaan aurinkovoimalla



Panimo: Anderson Valley Brewing Company

Maa: Yhdysvallat


Tyyli: DIPA


Alkoholi: 8,7 %

Ulkonäkö: Samea kultaisenoranssi olut vaahtoaa mukavasti ja jättää jälkeensä tiukkaa pitsiä ja tukevan vaahtokruunun.


Tuoksu: Havumetsäinen, papaijaa,  kaipaus sitrusheldemää. Karamellimäinen mallas tuoksuu taustalla.


Maku: Makea mallas hyökkää esiin ensin ja päättyy ihanaan jenkkihumalointiin. Samaa havumetsää kuin tuoksussakin. Greippi hiipii taustalta samalla kun alkoholi lämmittää suuta. Suutuntuma täyteläinen ja makea todella vähillä hiilihapoilla.


Vapaa sana: Systembolagetin tilausvalikoimasta hankittu jenkki DIPA lunasti mielestäni odotukset täysin. Vähäinen hiilihappo yhdistettynä Pale two-row ja victory maltaaseen sekä Columbus, Chinook ja Cascade humaloihin tekee kyseisestä oluesta vajaan neljän euron hintaan mielestäni yhden mielenkiintoisimmista DIPA oluista joita olen maistanut. Tätä ostetaan vielä uudestaan.


Pointsit: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti