keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

-Deathmatch- Sinebrychoff porter vs. Sinebrychoff & Brooklyn two tree porter

Edesmennyt olutmaailman suurlähettiläs Michael Jackson piti suomen silloisen suomen olutmaailmassa ennen kaikkea sahdista ja puhui sen puolesta sitä vuolaasti ylistäen. Toinen perinteisempi olut, joka pääsi herra Jacksonin listoille oli koffin vuodesta 1957 yhtäjaksoisessa tuotannossa notkunut baltti tyyppinen portteri. 



2013 Sinebrychoff ja Brooklyn brewery löivät hynttyyt yhteen ja loivat koffin legendaariselle portterille vekkulimman velipojan. Koffin Tapio Kangas-Heiska ja Brooklynin Garret Oliver kehittelivät mausteisen portterin, jonka valmistuksessa käytetään amerikkalaista vaahterasiirappia ja suomalaista kuusenkerkkää.



Rinnakkain maistellen ns. deathmatch tyyppisenä arvosteluna nähdään kuinka hyvin evoluutio on onnistunut. Molemmat juomat ovat hinta/laatu suhteeltaan omaa luokkaansa. Perus portterin ollessa naurettavan halpa. Sehän ei meitä haittaa. Sehän on vain positiivinen ongelma.


Sinebrychoff Porter

Panimo: Sinebrychoff

Maa: Suomi

Alkoholi: 7,2 %

Ulkonäkö: Sysimusta olut kaatuu lasiin ja tekee reilun isokuplaisen kuohkean ja kestävän vaaleanruskean vaahdon. Jättää mukavasti pitsiä jälkeensä.

Tuoksu: Hieman paahteinen ja mallas tuoksuu päällä. Kitkerää tummaa suklaata. Kuivattua luumua. Reilusti rukiinen.

Maku: Sangen täyteläinen ja öljymäinen suutuntuma tarjoaa paahdettua mallaslimppua, pikakahvia, tummaa suklaata. Kuivattavaa humalaa. Reilun lakritsainen jälkimaku.

Sana vapaa: Hinnaltaa yliveto tuote. Parempaa portteri tuskin tähän litrahintaan löytyy. Pullo klassikko Porteria maksaa pitkäripaisessa 2,37 €. Hinta/laatu suhteeltaan sanoisin äkkiseltään suomen parhaimmaksi. Mukavan pitkä juotava ja lämmetessään makuelämys avautuu laveasti.

Pointsit: 42/50



Sinebrychoff & Brooklyn Two Tree Porter

Panimo: Sinebrychoff

Maa: Suomi

Alkoholi: 7,2 %

Ulkonäkö: Sysimusta kuin vanhempi veljensä. Tiiviimmät kuplat muodostavat myös runsaan ja kestävän vaaleanruskean vaahdon.

Tuoksu: Paahteisen makea mallas. Metsäinen. Mämmiä. Mokkamainen.

Maku: Siirappisen täyteläinen. Makean paahteinen. Kaakaomainen. Kuumanveenlimppua. Mukava yrttinen humalointi.

Sana vapaa: Makeampi ja modernin maailman versio klassikosta. Panimo kertoo oluen olevan myynnissä vain rajoitetun ajan. Toivottavasti koffilla ymmärrettäisiin että nyt on pitkästä aikaa tehty uusi kunnollinen nautiskelu mallin olut. Toivoisin näkeväni kyseisen porterin hyllyllä pysyvästi. Hintaa kyseisellä juomalla monopolissa on 2,92 €.

Pointsit: 40/50

Eli lopputulema deathmatchista. Klassikko piti pintansa, mutta vain hienoisesti. Kahden puun portteri on huomattavasti helpommin lähestyttävä kuin varttuneempi velipoikansa. Molemmat ovat kuitenkin siellä oluiden kärkipisteiden puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti