lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vehnäistä kevättä - Hofbräu München Schwarze Weisse




Itselleni kevään tulo tarkoittaa hiljalleen alkavaa vehnäolut kautta. Mielestäni vehnäolut liittyy tiukasti kesään kun taas vahvat portterit ja stoutit ovat enemmänkin talvella nautittavia. Toki välillä rajoja tulee rikkoa. Teenhän joskus kesäisinkin raskaista lihapatoja, jotka taas miellän nimenomaan talvisten puhurien keskellä nautittaviksi. Eu:n suojattua maantieteellistä merkintään kantava panimo perustettiin yli 400 vuotta sitten Baijerin herttuan Wilhelm viidennen toimesta. Panimo on täysin Baijerin osavaltion omistuksessa edelleen. Vuosituotanto on 300k hehtolitran luokkaa.




Panimo: Hofbräuhaus

Maa: Saksa

Tyyli: Tumma vehnäolut (dunkelweizen)

Alkoholi: 5,1 %

Ulkonäkö: Hieman kuparisen samean ruskea. Tiivis, kermainen vaaleahko vaahto viipyy pitkään.

Tuoksu: Reilusti vehnäistä mallasta. Sahtimaista banaania. Piimälimppua.

Maku: Kirpeän hiilihappoinen. Sangen hapan. Hiivaisen vehnäinen. Mallaslimppua. Hivenen siirappinen jopa.

Vapaa sana: Mukava keskitäyteläinen Münchenissa pantu tumma vehnäolut. Voisin kuvitella saksalaisviritteisen surf n´ turfin kera nautittavaksi. Perus saksalaista laatua. Hintaa alkon laarissa vajaat neljä euroa. Tuskin tulee kovin usein kuitenkaan ostettua.

Pointsit: 29/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti