keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tanskalaisen unelmia amerikasta - Mikkeller The American Dream






Uskomattoman hyvät arviot joka puolelta saanut Tanskalaisen Mikkellerin visioima lager oli pakko ottaa käsittelyyn ja testata onko olut maineensa veroinen. Olut on pantu De 'Proef' brouwerij panimon toimesta Belgiassa käyttäen Mikkellerin reseptiä. En olisi uskonut lager olueksi, jos en olisi tiennyt. Vahva jenkkihumalointi puoltaa niin paljon America Pale Alen puolelle. Tietysti tämä iskee itsellä suoraan sydämeen... Olenhan suuri Mikkeller ja APA fani. 

Kööpenhaminalainen vuonna 2006 perustettu panimo onkin varmaan maailman innovatiivisin pienpanimo, joka näkyy myös mitä erikoisempina viritelminä. Ehkä erikoisin mitä on itsellä tullut kyseiseltä panimolta vastaan on "riisipuuro" olut, joka kuului ruotsin jouluolut valikoimaan. Jos ensi jouluna sitä vain tulee niin postaan sen kyllä tänne. Kyseessä oli mielestäni ehkä härskein olutresepti mihin olen törmännyt.


Panimo: Mikkeller

Maa: Tanska

Tyyli: Premium Lager

Alkoholi: 4,6 %

Ulkonäkö: Kuparinkeltainen. Sameahko. Isoilla kuplilla varustettu vaahto jättää jälkeensä mukavasti pitsiä.

Tuoksu: Greippistä jenkkihumalaa.
 
Maku: Kuivattavaa greippiä. Mangon sävyjä. Jenkkihumalointi maistuu vahvasti. Jälkimaussa neulasia.

Sana vapaa: Naamattoman hyvä lager. Sokkona olisin kyllä veikannut APA:ksi. Ainoa miinus on suomen hinta, joka on mielestäni melko korkea (n. 4,5€). Onneksi Systembolaget ruotsin puolella on lähellä, jossa hinta suurinpiirtein puolittuu (19,90 kr).

Pointsit: 38/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti