perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mustaa kultaa - Founders Imperial Stout


Mike Stevens ja Dave Engbers perustivat lukuisia palkintoja voittaneen Founders Brewing Companyn Grand Rapidsiin Michiganiin vuonna 1997. Tämä olut on maisteltu jo useampi kuukausi sitten... Jäänyt jostain syystä roikkumaan blogitekstien syövereihin, joten olkaapa hyvät. Pitäisi löytyä edelleenkin monopolin hyllystä, vaikka kesäkuumalle ei paras vaihtoehto.


Panimo: Founders

Maa:
Yhdysvallat


Tyyli:
Imperial Stout


Alkoholi: 10,5 %


Ulkonäkö:
Musta viskositeetiltään korkea stoutti. Vähäinen lakritsainen vaahto. Pullossa sakkaa.


Tuoksu:
Mokkapaahteinen. Todella voimakas tummansuklaan tuoksu.


Maku:
Öljymäinen ja erittäin täyteläinen. Voimakas lakritsa iskee ensin. Paahteinen mallas ja makeus iskee nanosekunnin kuluttua. Jälkimaussa lievää soijakastikkeen suolaisuutta ja kahvin paahdetta. Alkoholi hyvin piilossa.


Vapaa sana:
90 IBU:a sisältävä Imperial Stoutti leikki makeudellaan ja makumaailman nyansseillaan. Alkoholi kiitettävän piilossa tasapainoisessa kokonaisuudessa. Viiden euron hintakin on mielestäni kohtuullinen. Ainoastaan maistamis ajankohta alkaa olemaan turhan pitkällä keväässä... Kyllä nämä pitäisi nauttia kylmänä talven aikana karhuntaljaan kääriytyneenä. Ostoksena uudestaan? Mikä jottei! Mutta ei ennen kuin uusi talvi valtaa ilmaston.


Pointsit: 42/50

Mistä hankittu: Alko

Hinta: 4,97 €

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti