lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kurpitsa olutta - Nøgne Ø Pumpkin Ale






Nøgne Ø:n panimo sijaitsee Grimstadissa Norjassa. Panimo tuottaa "eläviä" oluita eli toinen käyminen tapahtuu siinä pullossa josta oluen nautit. Panimon nimi tarkoittaa alastonta saarta. Yhtään huonoa olutta en ole kyseiseltä panimolta maistanut... Tälläkin hetkellä kypsyttelen kaapissani Dark Horizon sarjan kolmos ja nelos versiota. Avaus näille tulee olemaan vuoden parin sisällä. Pumpkin Ale on itselleni tuttu Amerikan reissuiltani ja se tyylilajiltaan se itselleni mieleinen. Tähän päivään mieleisin on ollut Blue Moonin Harvest Moon... Valitettavasti sitä ei meillä skandinaviassa päin ole näkynyt.. Mutta Norjalaisella mennään, johon käytetty kurpitsa on kuivattua..


Panimo: Nøgne Ø

Maa: Norja

Tyyli: Aromatisoitu olut

Alkoholi: 6,5 %

Ulkonäkö: Punertavan tummankuparinen olut vaahtoaa voimakkaasti ja kuohkeahti. Jättää jälkeensä runsaan pitsin.

Tuoksu: Tukevaa hedelmää. Karamellimallasta. Yrttistä humalaa.

Maku: Suuntuntuma on täyteläinen matalilla hiilihapoilla. Paahdettua ruisleipää. Kepeä humalointi. Kypsää hedelmää. Paahdettuja tammilastuja.

Vapaa sana: Kurpitsa on kyllä kohtuu hyvin saatu piiloon. Ei mikään Pumpkin Alen riemuvoitto, mutta tasapainoisen hyvä suoritus norjalaisilta. Maistamisen arvoinen jos ei ole Pumpkin Ale:a ennen maistellut.

Pointsit: 31/50

Mistä hankittu: Systembolaget

Hinta: 50,40 Kr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti